Vaar langs de pittoreske dorpjes rondom het IJsselmeer

VAARGEBIED ABEL TASMAN

Het vaargebied spreidt zich uit over het gehele IJsselmeer, het Zuidelijke gedeelte van de Waddenzee en de Kop van Noord-Holland en Overijssel. Het enige waar u mee rekening moet houden is de masthoogte van 30 meter en de diepgang van 2,4 mtr..

De Abel Tasman heeft als thuishaven Lelystad. ’s Avonds is de Abel Tasman sfeervol verlicht, het muzikaal entertainment speelt op het dek, als het schip met u aan boord de haven binnenkomt.  Voor de zomertoeristen is dit elke keer weer een prachtig schouwspel.

IJSSELMEER

Het IJsselmeer is geografisch een meer, maar het heeft de wijdheid van een zee. Voor de aanleg van de afsluitdijk heette het dan ook de Zuiderzee. In de vele plaatsen aan het IJsselmeer vindt u nog de gevels van rijke koopmanshuizen en de loodsen van een grote vissersvloot. De vele informatiecentra en musea vertellen u alles over de cultuur en de geschiedenis: een leuke afwisseling van uw zeildag.

WADDENZEE

De Wadden, zoals het hele complex van zandbanken, geulen en prielen heet, wordt voornamelijk beheerst door stromingen en getijden. In de plaatsjes op de Waddeneilanden vindt U een levendig toerisme. Er zijn prachtige natuurreservaten met vele vogelkolonies. Vanaf Harlingen, Den Helder en Den Oever is het mogelijk om als tussenhaven van uw dagtocht een van de eilanden aan te doen.

KOP VAN OVERIJSSEL

Wie passie heeft voor het ongerepte landschap kan zijn hart ophalen in het gebied vanaf de Ketel tot aan Hasselt. Al zeilende langs weilanden en uitgestrekte rietakkers komt u vanaf het Ketelmeer langs Giethoorn. Na Giethoorn ligt Zwartsluis en Hasselt. Een prachtig landschap om per zeilschip te ontdekken.

De Friese Binnenwateren en de Randmeren zijn beperkt vaarbaar voor de Abel Tasman.

MEER INFORMATIE OVER UW EVENEMENT OP DE ABELTASMAN

Heeft u vragen over de mogelijkheden van de Abeltasman als uw toekomstige evenementenlocatie of wilt u uw wensen met ons bespreken? Neem dan contact met ons op via 06-41959391 of stuur ons een bericht:

    Afvaarhaven (bekijk de opties en tarieven)

    Catering opties (Bekijk het Foodbook):